SERVICII DE TERMOVIZIUNE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Termoviziunea, denumita si termografia, scanare termografica sau scanare în infraroșu (IR), reprezintă o tehnică de analiză prin care cu ajutorul unui aparat special se detectează și se afisează o imagine a intensității radiației pe un domeniu din spectrul electromagnetic, dat fiind faptul că orice corp cu temperatura peste 0 Kelvin emite radiaţie electromagnetică, fiind măsurate anumite temperaturi, în domenii cum ar fi rezidențiale, industriale, științifice, militare etc.

Termografia reprezintă una din puținele metode de investigație rapidă, neinvazivă și sigură a diferitor structuri, construcții, utilaje, echipamente, instalații, mașinării și altele, depistând astfel anumite greșeli de construcție, execuție, lucru a anumitor echipamente, defecte etc.

Serviciile noastre cuprind în principal două direcții:

  1. Inspecția termografică a clădirilor, construcțiilor, caselor și apartamentelor, inclusiv imobile comerciale, birouri, hotele, spații industriale și altele, analizând în principal pereții interiori și exteriori, pardoselile, podurile și tavanele, acoperișele în pantă și mansardele, acoperișele plate de tip terasă, balcoanele, fundațiile și soclul etc.
  2. Inspecția termografică a instalațiilor electrice (panou electric, transformator, traseele cablurilor electrice), a instalațiilor termice, apă și canalizare (încalzirea in pardoseala, calorifere, depistarea scurgerilor), a sistemelor HVAC (canale de ventilație, aer condiționat), echipamentele mecanice (analiza mașinilor, motoarelor, echipamente industriale etc) și altele.

Echipament

Suntem dotați cu una din cele mai potrivite echipamente de termografie folosite în construcții – Camera cu termoviziune FLIR E8-XT, reprezentând un brand lider mondial în domeniul respectiv.

Conform specificațiilor producătorului, Camera cu termoviziune FLIR E8-XT este instrumentul perfect pentru diagnosticarea problemelor electrice, mecanice și de construcție, datorită detectorului său cu infraroșu de 76.800 pixeli, cu o rezoluție infrared IR de 320×240 pixeli, și cu o rezoluție digitală de 640×480 pixeli (rezoluția IR nu este aceeași ca rezoluția digitală fotografică, în termografie o rezoluție IR maximă poate fi de 1024×768 px, și se găsește aproape doar în domeniul militar). Intervalul de temperatură este de la -20 °C la 550 °C (-4 °F la 1022 °F).

Camera cu termoviziune folosește o tehnică unică existentă pe piața camerelor IR, și anume îmbunătățirea imaginii prin FLIR MSX®. Pentru mai multe detalii vezi detaliile producătorului pe pagina oficială.

Specificații tehnice FLIR E8-XT: https://www.flir.com/products/e8-xt/.

Raport

După colectarea imaginilor și analizei la fața locului, beneficiarul va primi în final un raport de inspecție profesionist creat printr-un software special FLIR THERMAL ANALYSIS AND REPORTING, prin care imaginile obținute vor fi analizate adițional de programă, nu doar de specialist.

 

Dacă dorești să beneficiezi de acest serviciu, cât și pentru o ofertă de preț, vă rugăm să ne contactați cu un email la adresa [email protected] , Subiect „Termoviziune”, indicând în email locația dvs, detaliile obiectului-construcției dvs (suprafața, înălțime, numarul de încăperi etc) și alte detalii care le considerați necesare. Alternativ ne puteți scrie un mesaj pe pagina noastră de Facebook, apăsând butonul „Contactează-ne” de mai jos.

Serviciul este disponibil doar în Republica Moldova, în mun. Chișinău, suburbiile acestuia și în localitățile apropiate.